Wednesday, April 11, 2007

Genel Başkan Baykal: "Başbakan, Barzani'ye 'Kardeşim' Diyor, Anamuhalefetle Kanlı Düşman"


-"Talabani ile dostluk, Barzani ile yakınlık... Başbakan, kısa bir süre önce Mit Müsteşarı'nı Barzani'ye göndermiş, Barzani'ye 'Sevgili kardeşim' diye yazmış. Al kardeşinin söylediklerini... Barzani'ye kardeşim diyor, anamuhalefetle kanlı düşman, 'konuşmam, görüşmem...'

-"Barzani'nin söylediği sözlerin arkasında, senin göz yumduğun, seyirci kaldığın gerçekler var. Oradan güç alarak konuşuyor"

-"Barzani'nin açıklamaları, iktidarın izlediği terör ve ırak politikasının iflas ettiğini ortaya koyuyor"

-"Başbakan'ın Cumhurbaşkanı adayı olmayacağını kamuoyuna ilan edeceğini, büyük bir müjde vereceğini düşünüyorum ve bekliyorum"

-"Türkiyemizin 7 yıllık geleceğini belirleyecek en önemli noktaya (Cumhurbaşkanlığı) kimin geleceğiyle ilgili bir bilinçli sisleme, kapatma politikası sürdürülüyor"

-"Adaylıkların resmen ilanına bu kadar yaklaştığımız halde, adaylıklarla ilgili hiçbir şekillenmenin ortaya çıkmamış olması, çok şaşırtıcı, çok garip, çok tedirginlik yaratıcı bir cumhurbaşkanlığı arayışı içinden geçmekte olduğumuzu gösteriyor"

-"Milletin ekonomik durumunu düzeltemiyorsun, ama o ekonomik durumu düzelmiş gibi göstermek için rakamlarla oynamayı tercih ediyorsun"

-"Demokraside sadece güçlünün fikrinin, sadece iktidarın tercihinin ifade edilmesi, buna karşılık güçlü olmayan insanların, hakları elinden alınmış insanların, toplumun mağdurlarının, muhalefetin tez ve düşüncelerinin gereken ilgiyi görmemesi, demokratik sürecin işlemesini olumsuz etkiler.

-“Bir araştırmada Başbakan, Cumhurbaşkanı adayları arasında 4. sırada çıktı diye A.A. haberi servisten çekildi. Bu yakışıksız”

-“Yanlış ekonomi politikası ve sonuçları sadece medya desteğiyle değil, gerçekler çarpıtılarak, makyajlanarak, allanarak pullanarak takdim ediliyor”

-"Polise sevgiyle yaklaşılmalı"-

İletişim Koordinatörlüğü (Ankara)- CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, "Türkiyemizin 7 yıllık geleceğini belirleyecek en önemli noktaya (Cumhurbaşkanlığı) kimin geleceğiyle ilgili bir bilinçli sisleme, kapatma politikası sürdürülüyor" dedi.

Genel Başkan Baykal CHP TBMM Grup Toplantısında yaptığı konuşmada, Türkiye'nin tarihi bir dönüm noktasında olduğunu ve atılacak yanlış adımların ülkeyi çok ciddi sıkıntılarla karşı karşıya bırakacağını söyledi.