Wednesday, March 28, 2007

Beraber ve Solo Şarkılar



Candan Erçetin'in hazırlayıp sunduğu Beraber ve Solo Şarkılar konser atmosferini ekranlarımıza taşıyor. Her hafta Türk müziğinin değerli seslerinden birini ağırlayacak olan Erçetin, sizin seçtiğiniz sarkıları da seslendirecek. Her çarşamba akşamı TRT 1'de buluşmak üzere.



BU HAFTA

Kısa dalga radyolardan, çıtırtılı 45'lik plaklardan, ışıl ışıl gazino sahnelerinden süzülerek kulaklarımıza yer eden nağmeler; aradan yıllar geçse de hiç eskimemiş, ezberimizden hiç silinmemiş o unutulmaz şarkılar… Ve o yıllar boyu o şarkılara sesiyle hayat vermiş bir büyük yıldız; Seçil Heper.

Türk müziğinin eşsiz sesi Seçil Heper, usta yorumculuğu ve üslubu kadar zerafeti, güzelliği ve sahne hakimiyetiyle de bir döneme imzasını atmış isimlerden biriydi. Tek kanallı siyah beyaz televizyonumuzun haftada bir yayınlanan eğlence programlarında ekrana çıktığında nefesler tutulurdu. Her yeni çıkan plağı, Türk müziği dinlenilen her eve mutlaka girer, defalarca dinlenirdi. İsmi hangi gazinonun neonlarında en tepeye yazılsa, o gazino günlerce dolup dolup boşalırdı.

Uzun süredir sahne ve albüm çalışması yapmayan Seçil Heper yıllar sonra geri dönüyor!

"Su Katılmamış" Türk Sanat Müziği ve Seçil Heper !

2006 yılında çıkardığı "En İyileriyle Seçil Heper" albümünde Seçil Heper, 1973-1976 yılları arasında seslendirdiği alaturka müziğin en güzel örnekleriyle bizi gazinoların ihtişamlı günlerine geri götürüyor, hafızalarımızı tazeliyor.

Gazinoların çok revaçta olduğu günlerde Ankara Radyosu'ndan sahnelere geçen Seçil Heper, gazino sahnesinde sadece sesi ve güzelliği ile değil, bir radyo sanatçısı olmasının verdiği bilgi ve terbiye ile de gönülleri fethetti. Uzun süredir müzik dünyasından ayrı olmasına rağmen hafızalardan hiç silinmeyen Seçil Heper'in bu albümünde popüler alaturka müziğimizin, "Yeşil Gözlerinden Muhabbet Kaptım", "Dargın Ayrılmayalım", "Gözlerin Bir İçim Su", "Bak Yeşil Yeşil" ve "Muhabbet Bağına Girdim" gibi, birbirinden eşsiz 19 şarkısı var. Üstelik şarkıların tamamı ilk kaydedildikleri haliyle, yani orijinal versiyonlarıyla yıllar sonra ilk kez CD formatında yayınlanıyor.