Thursday, December 13, 2007

Tebrikler F.Bahçe...


Fenerbahçe, Edu'nun kendi kalesine attığı golle bir anda zora soktuğu maçı Alex'in üst üste iki müthiş parlaması ile ilk devre bitmeden kolaya çevirdi.
Şampiyonlar Ligi'nde grubundaki son maçına seyircisinin de büyük desteği ile atak, tempolu ve hırslı başladı sarılacivertli takım... Bu görüntü erken bir gol habercisiydi.

Ancak CSKA Moskova'nın hareketli ve iyi yerleşen alan savunması; önemli eksikleri olmasına rağmen, alışılmış ekolleri ile topla geriden kolektif çıkarak Fenerbahçe'yi bozdu. Sarılacivertliler ilerleyen dakikalarda bir durgunluk dönemine girdi. Üstelik rakibin hızlı bir atağında skor dezavantajına düşülünce maçın zorluk derecesi yükseldi.

ALEX İŞİ BİTİRDİ

Ama yenilen golden sadece iki dakika sonra Alex de Souza mükemmel bir vuruşla skora denge getirdi. Ardından da ilk yarının sonlarında aniden adam eksilterek sprinte kalkan Brezilyalı oyuncu, aradığı verkaç fırsatını Semih'le bulduktan sonra yaptığı asistle Uğur Boral'ın takımını öne geçirmesini sağladı.
Fenerbahçe ikinci yarıya kontrollu bir futbolla başladı. Daha dengeli hücuma çıkarken takım savunmasına da özen gösteriliyordu.
Bu gidişatta ilk yarıda attığı gole büyük moral depolayan Uğur Boral iki kere sahne aldı. İlkinde sol kanattan çok güzel götürdüğü topu arka direğe kesti, Semih boş kaleye golü atamadı. Ardından da nefis bir şutu direkten döndü.

ŞÖLEN GOLLE BİTTİ

İlerleyen bölümde Fenerbahçe doğal olarak garantili futboluna devam etti. Ciddi bir kale önü tehlikesi yaşanmadan son dakikalara gelindi... Inter'in de Eindhoven'da galip olduğu haberi gelince seyircide de stres kalktı ve şölen başladı. Bu şölen de gecenin en başarılı ismi Uğur Boral'ın 90. dakikada attığı golle noktalandı.
Fenerbahçe Şampiyonlar Ligi'nde grubundan çıkarak önemli bir başarıya imza attı. Teknik direktör Zico ve futbolcuları canı gönülden kutluyorum.

ÖMER ÜRÜNDÜL