Monday, December 31, 2007

Genel Başkan Deniz Baykal Yeni Yıl Mesajı...


-Genel Başkan Deniz Baykal yeni yıl nedeniyle bir mesaj yayınladı. Genel Başkan Baykal’ın mesajı şöyle;

“Önümüzde yeni bir yıl var.

Bu yeni yılı heyecan, iyi dilek ve umutla karşılıyor, hem kendi ülkemiz , milletimiz ve insanımıza, kendi coğrafyamıza, hem de acılar ve sancılar içinde büyük ıstıraplar çeken bölgemize, bütün dünyaya refah, huzur, mutluluk ve barış getirmesini diliyorum

Güle güle dediğimiz 2007, işsizliğin arttığı, yatağa aç girenlerin çoğaldığı, gelir dağılımındaki uçurumun derinleştiği, borçlarımızın çoğalarak katlandığı, büyümenin gerilediği, enflasyonun yeniden başını kaldırmaya çalıştığı, çalışanların sembolik ücret artışlarıyla insanca yaşam koşullarından uzaklaştırıldığı, zam üstüne zamların birbirini takip etmeye başladığı, caddelerde, sokaklarda çetelerin, kundakçıların cirit attığı bir yıl oldu.

Ne yazık ki, siyasi iktidar bu ve benzeri temel sorunların çözümüyle uğraşacağına, yargıyı, üniversiteleri, medyayı kuşatmaya, tüm kurum ve kuruluşları ele geçirmeye çalıştı. Bu arada toplumsal mutabakat belgesi olan Anayasayı da AKP anayasası haline getirmek için girişimlerini hızlandırdı.

Geride bıraktığımız 2007 de, Hükümetin, terörle mücadele ve terör örgütünün siyasi projesi konusundaki aymazlığıyla, kafa karışıklığının neden olacağı büyük sorunlar ve Laik Cumhuriyetimizle, Cumhuriyetin kazanımlarına yönelik sistemli saldırılar, toplumumuzun tüm kesimlerinin duyarlılığı ve silahlı kuvvetlerimizle, güvenlik güçlerimizin terörle mücadelede gösterdiği özverili, kahramanca mücadeleleri sonucu en az zararla atlatıldı.

İçten ve dıştan Din, Dil, Irk, Mezhep konusundaki tüm kışkırtma ve tahriklere rağmen de kardeşliğimiz zedelenmedi,

Bu koşullarda karşıladığımız yeni yılın, gerek ülkemizde, gerekse bölgemiz ve dünyada yaşanan acıların anlamsızlığını herkese göstermiş olmasını temenni ediyor, aklın, sağduyunun, mantığın, kardeşliğin tüm insanlığın kalbine ve ruhuna egemen olmasını diliyorum.

2008’de yeni bir yıla, yeni bir döneme geçmenin beklentisi, heyecanı, mutluluğu ve umuduyla yaşananlardan gerekli dersler çıkarılmalı, insanlığın çektiği acılara, üzerinde yaşadığımız coğrafyaya, sahip olduğumuz değerlere ve güzelliklere verilen zararlara artık bir nokta konulmalıdır.

Yeni yıl kardeşliğimizi, cumhuriyet ile kazanımlarını pekiştirdiğimiz, ülkemiz ve insanımız için olduğu kadar, bütün insanlık için de huzur, mutluluk ve barış yılı, barış dönemi olmalıdır.

Bu duygu ve düşüncelerle 2008’i selamlarken, ülkemizin birlik ve beraberliği için tereddütsüz canlarını veren, kanlarını döken şehitlerimizi, gazilerimizi saygı, minnet ve şükranla anıyor, yaralılarımıza acil şifalar temenni ediyor, yeni yıla girerken elleri tetikte ama yürekleri bizlerle olan er, erbaş, subay, astsubay ve güvenlik güçlerimize en içten sevgilerimle, saygılarımı gönderiyor, umut, heyecan ve mutluluk dilekleriyle herkesin yeni yılını kutluyorum”