Wednesday, October 24, 2007

GENEL BAŞKAN BAYKAL YÜKSEKOVA DAĞLICA’DA ŞEHİT OLAN ASKERLERİMİZİN AİLELERİNE AYRI AYRI MEKTUP YAZDI


Genel Başkan Baykal’ın imzasını taşıyan ve Şehit ailesinin adıyla başlayan özel mektup şöyle ;


Şehitlerimiz, Bağımsızlık, Özgürlük ve Vatan sevgisinin onurlu temsilcileri, her zaman saygıyla anılacak sembollerimizdir.

Onlar, bir askerin vatanı, milleti, bayrağı, bağımsızlığı, özgürlüğü, laik Cumhuriyeti, ülkesinin barışı ve milletinin kardeşliği için yapabileceği en büyük fedakarlığı yaparak canlarını verdiler. Bu kutsal mücadeleleri sonucu erişebilecekleri en yüce makama, şehitlik mertebesine yükseldiler.

Terörle mücadele; bizim Mehmetçiklerimiz dahil olmak üzere, hepimizin , ülkemizin barışı ve huzuru, vatandaşlarımızın kardeşliği için her şeyimizi vermeye hazır olduğumuz bir mücadeledir.

Şehitlerimiz bunun en iyi, en kutsal örneği olan evlatlarımızdır.

Onlar, 70 milyonun huzur ve barış içinde kardeşçe yaşaması, kutsal vatan topraklarının bölünmemesi için en ağır bedeli ödeyen yavrularımızdır.

Hepimiz, yaşamımızın her anında, canları ve kanları pahasına kutsal vatan topraklarını koruyan şehitlerimizin fedakarlığını örnek almalı, onların emaneti olan bağımsızlığımıza, egemenliğimize, ulusal birliğimiz ile laik cumhuriyetimize sahip çıkmalıyız.

Ancak bu tutum ve tavırla onlara layık olabiliriz.

Şehitlerimize layık olmanın yolu, teröre kimsenin sahip çıkmaması, himaye etmemesi, mazur görmemesi ve meşrulaştırmaya çalışmamasıdır.

Şehitlerimizle gazilerimize layık olmanın en önemli unsuru ise, onların ailelerine, anne ve babalarına, eş ve çocuklarına, yakınlarına sahip çıkmak, onları kucaklamak, ömür boyu insanca bir yaşama kavuşturmaktır.

Bu anlayış, duygu ve düşüncelerle, sizleri selamlıyor, sevgi ve saygılarımı sunuyor, şehidimize rahmet, sizlere başsağlığı diliyorum.


Deniz BAYKAL

CHP Genel Başkanı