Saturday, October 20, 2007

CHP İl Başkanları İl,İlçe ve Belde Belediye Başkanları Genel Başkan Baykal ile MYK’nın politikalarına“Evet”referanduma“Hayır"


-İl ve Belediye Başkanlarıyla MYK üyelerinin katıldığı 8 saatlik toplantıdan sonra yayınlanan bildiride, CHP’nin uygulamakta olduğu politikaların doğru ve yerinde olduğu belirtildi.

-Bildiride, “CHP yeni bir genel başkan arayışında değildir. Genel Başkanımız Sayın Deniz Baykal’ı destekliyoruz. Kurultayda tekrar aday olmasını istiyoruz” denildi.


İletişim Koordinatörlüğü (Ankara) – CHP Genel Merkezi’nde Genel Başkan Deniz Baykal’ın konuşmasıyla çalışmalarına başlayan İl ve Belediye Başkanlarıyla MYK üyelerinin toplantısı 8 saat sürdü. Toplantı sonunda CHP İl ve belediye başkanları bir bildiri yayınladı. CHP İl ve belediye başkanlarının bildirisi şöyle;

“19 Ekim Cuma günü Parti Genel Merkezi konferans salonunda Genel Başkanımız Deniz Baykal’ın başkanlığında İl Başkanları ve Belediye Başkanlarının katılımıyla gerçekleştirilen toplantı, Genel Başkanımızın sunuş konuşması ile başlamıştır.

Toplantıda söz isteyen tüm il başkanları ve belediye başkanlarına söz verilmiştir. Konuşmalarda, 22 Temmuz 2007 seçimlerinde AKP’nin yoğun bir şekilde dini kullanarak oy aldığı, ayrıca büyük miktarda para harcanarak seçmenlere birebir, kömür, gıda, okul malzemesi yardımları yanında doğrudan çek ve para verildiği, ayrıntılarıyla anlatılmıştır.

Konuşmacılar, CHP’nin uygulamakta olduğu politikaların doğru ve yerinde olduğunu, bu politikalarımızın halka anlatılması için daha çok gayret gösterilmesi gerektiğini ifade etmişlerdir.

Başlayan kongre sürecini de değerlendiren İl Başkanları ve Belediye Başkanları, CHP’nin kongrelerden ve kurultaydan güçlenerek ve tazelenerek çıkacağına inandıklarını ifade etmişlerdir. Toplantıya katılan İl ve Belediye Başkanları aşağıdaki hususların kamuoyunda duyurulmasını kararlaştırmışlardır:

1-Genel Başkanımızın ve MYK’nun izlediği politikaların doğru ve yerinde olduğunu belirtiyor ve destekliyoruz.

2-AKP’nin muazzam para harcaması, dini siyasete alet etmesi, basının ve sermaye çevrelerinin AKP’ye büyük destek sağlamasına rağmen, Genel Başkanımızın büyük gayretleri ile CHP oylarında bir düşme olmamasını önemli sayıyor ve geleceğe umutla bakıyoruz.

3-Kongre sürecinden ve Kurultaydan partimizin güçlenerek çıkması için her türlü gayreti göstereceğiz.

4-CHP yeni bir genel başkan arayışında değildir. Genel Başkanımız Sayın Deniz Baykal’ı destekliyoruz. Kurultayda tekrar aday olmasını istiyoruz.

5-CHP laik demokratik cumhuriyete ve Atatürk ilkelerine sahip çıkarak, sosyal demokrat ilkeler doğrultusunda ülke sorunlarını çözmek için var gücüyle çalışmalarını sürdürecektir.

6-21 Ekim 2007 Pazar günü yapılacak olan referandum oylamasına dileyenlerin katılmamasını, oy vermeye gidenlerin HAYIR oyu vermesini istiyoruz.