Tuesday, May 02, 2006

Cemile 6.Bölüm / 3 Mayıs Çarşamba



Cemile’nin suçsuz yere 15 sene ceza almasına sebep olduğunu anlayan Kemal, bildiği-inandığı her şeyle yüzleşmek zorunda kalır. Bu zor anlarında ise yanında arkadaşı İbrahim vardır.
Refik ise oğlu Kaan’ın evlilik hevesine fazla kapılarak işleri ve kariyerini boşlamasından rahatsızdır. Kaan, babasının gözünde değer kaybetmeye başladığını anlayarak iyice karamsarlığa itilir. Elvan ise, müstakbel kayınpederiyle hem fikirdir ve Kaan’ı, kendisine çeki düzen vermesi gerektiği konusunda yumuşakça uyarır.
Cenk ise, İpek’e bir türlü ulaşamamanın verdiği ruhsal çöküntüyle oradan oraya savrulmakta, kullandığı şiddetin dozunu giderek arttırmaktadır.
Kemal, Cemile’yle beraber emniyete İbrahim’in yanına gelir ve Cemile, adeta hayatına mal olan o geceyi tekrar yaşayarak, otelde gördüğü ‘Yaralıyüz’ ün tespit edilmesine yardımcı olur.
Öte yandan Refik, Kaan’ın ‘sorumsuz’ davranışları, ve 15 sene evvelki davanın hala üzerine gelmesinden dolayı yardıma ihtiyaç duyar. Kaan ve Elvan’ın da eski bir arkadaşı olan Sedat’ı şirkete alarak ondan her türlü faydalanmaya başlar. Oldukça yakışıklı ve karizmatik bir adam olan Sedat sadece şirketteki işlerle değil, Refik’in el altından yürütmekte olduğu işlerle de oldukça yakından ilgilenecektir. Ayrıca Elvan da, Sedat’ın ilgi alanına dahil olmak üzerdir.
Kemal ve İbrahim, Cemile’nin verdiği ifade ve tanıklığından sonra Cumhuriyet Başsavcısına başvurarak davanın yeniden ve özel yetkilerle donatılmış yeni bir savcıyla açılmasını isterler.
Öte yandan Nihan ve Cenk yakınlaşması, Demir’in durumdan haberdar olmayışı Cenk’i son derece rahatsız etmektedir ve sonunda adama gerçeği anlatır. Demir’in tepkisi korkulduğu gibi olur ve iki can arkadaş birbirlerine girerler.
Tüm bunlar yaşanırken Refik ve Sedat’ın, Savcı Kemal ve Cemile’ye hazırladığı sürpriz olayların akışını bir anda değiştirecektir.