Wednesday, April 12, 2006

Cemile 3.Bölüm / 12 Nisan Çarşamba

Cemile

Savcı Kemal sabaha karşı çalan telefonla uyanır. Hastaneden aranmaktadır. Ağır yaralı olarak hastaneye getirilen Cemile’nin cebinden çıkmıştır bu numara. Kemal, Cemile diye birini tanımadığını söyler ve kızı Demet’e bundan söz etmez.

Vicdanının sesine kayıtsız kalamayan Kemal hastaneye gider ve Cemile’nin durumuna bakar. Ancak ona görünmez. Daha sonra Kemal aracılığıyla hastaneye gelen İbrahim Cemile’yi Kemal’den uzak durması konusunda uyarır. Cemile İbrahim’e haddini bildirir.

Cemile’nin başına gelenleri başka bir kanaldan öğrenen Demet babasından habersiz hastaneye gelir. Demet’in niyeti Cemile’yi mahalleye geri götürmektir ancak komşusu Servet buna engel olur. Çünkü Servet kaybettiği altınlarını Cemile’nin çaldığını düşünmektedir. Servet bu yüzden Cemile’ye hastanede ağır laflar sayar. Demet’in bundan haberi olmaz. Onlar gittikten sonra hastaneden çıkan Cemile izini kaybettirir.

Sonrasında yaralı olduğu halde hastanenin çamaşırhanesinde ağır koşullar altında çalışmaya başlar. Bir yandan da çocuklarını aramayı sürdürür.

Cemile’nin artık hayatından tamamen çıktığını düşünen ve bunun rahatlığını yaşayan Savcı Kemal ise yıllardır peşinde olduğu bir davada çok önemli bir ipucu yakalamıştır. İbrahim bu soruşturmayı sağlıklı yürütebilmek için yeniden aktif göreve döner.