Thursday, April 03, 2008

İki kritik değişiklik


Fenerbahçe skor dezavantajına düştüğü, 60 dakika bir varlık gösteremediği maçta son 30 dakikadaki performansıyla zoru başararak çok önemli bir galibiyet elde etti ve rövanş için az da olsa bir avantaja sahip oldu.
İki takımın da yapıları itibariyle kontrollü, eşit tempolu ve az pozisyonlu bir futbol sergileyeceğini tahmin ediyordum. Ancak ilk yarı tahminimden de daha düşük bir tempoda oynandı. Fenerbahçe maça ayağa paslarla öncelikle topa sahip olma prensibi içinde başladı. Ancak Chelsea'nin iyi yerleşen takım savunması karşısında bir türlü ileriye mesafe katedimiyordu. Buna bir de Deivid'in kendi kalesine attığı şanssız gol eklenince moraller iyice bozuldu. Oyun bir türlü çabuklaşmıyor, hücuma çıkılamıyordu.
Alex kontrol altında topla buluşamıyor, Kezman fiziki yetersizlikten iki güçlü savunmacı arasında eriyor, Uğur Boral hiç sahada gözükmüyor, Deivid ise dripling yapacak, adam eksiltecek boşluklar bulamıyordu. İleriye doğru tek çırpınan yalnızlık içinde Aurelio idi. Kaleci Volkan önemli bir kurtarışıyla herşiyi bitirecek ikinci golü önledi.
İkinci yarıda Chelsea, Fenerbahçe'nin üstüne giden bir anlayış içersine girdi. Zico her zamanki gibi kulübeden oyunu seyrediyordu. Bu arada rahatlamış rakip son hareketlerde fazla laubali olup Volkan da iki başarılı kurtarışa daha imza atınca Fenerbahçe'nin ümidi yine devam etti. Kezman ve Uğur Boral'ı çıkarması gereken Zico, biraz geç de kalsa kısa aralıklarla bu hamleleri yaptı. oyuna giren Kazım, Aurelio'nun başarılı asistiyle güzel bir gole imza attı. Bu golle morallenen Fenerbahçe Semih'in de girmesiyle karşı alanda etkili olmaya başladı ve Deivid'in mükemmel golüyle de yenik durumdan maçı kazanmayı başardı.


ZİCO'NUN KEZMAN ISRARI

Eğer Fenerbahçe beraberlik golünden önceki bölümde herşeyin biteceği ikinci golü yemediyse, bunu defans bloğunun fiziksel mücadelesi, kaleci Volkan'ın başarısı ve de Aurelio'nun insan üstü çabası sağlamıştır. Tabi ki rövanş zor olacak. Ama Fenerbahçeli futbolcular da bu kadar önemli maçlar kazandıktan sonra kendilerine güvenerek bu maça çıkacaklar. Tüm bunların yanı sıra merak ediyorum, Zico Kezman gösterdiği tölaransta daha ne kadar ısrar edecek?
Bu arada hakem Claus Bo Larsen son derece başarılı bir maç çıkardı.

YAZAR : ÖMER ÜRÜNDÜL