Wednesday, April 09, 2008

Bu kez çeviremedi


F.Bahçe iyi mücadele ettiği, kora kor oynadığı, 90 dakika ayakta kaldığı maçta erken gol dezavantajına düşmesi ve Chelsea'nin güçlü takım savunmasını arızaya uğratamaması nedeniyle yarı finale çıkma şansını kaybetti.
F.Bahçe bir duran top golüyle maça adeta yenik başladı. Bu hem moral açısından hem de rakibin riski çok erken terk etmesinden önemli bir dezavantaj. Kısa süre bir şok yaşandı ancak 10. dakikadan sonra oyun dengelendi. F.Bahçe yapısına uygun kontrollü anlayışa sadık kalarak devre sonuna kadar rakibiyle başa baş bir mücadele sergiledi. Chelsea'ye oyuna hükmetme ve üretkenlik şansı vermedi. Ancak hücum girişimlerinde etkili olamadı.
Chelsea iyi oynamıyordu ama takım savunması çok güçlüydü. Herkes defansif görevini yaparken, oturmuş, birbirlerini iyi tanıyan, deneyimli geri dörtlü ve ön liberoda onlara sıkışan Makelele ile alan daraltan garantili bir kurgu oluşturuyorlardı. Tabii skor avantajına da sahip olunca riski hiç düşünmüyorlardı. Bu tip bir görüntüde F.Bahçe'nin pozisyon bulma şansı duran toplara kalıyordu. Böyle bir duran topta çok elverişli bir pozisyon doğdu ancak Lugano bomboş pozisyonda kafayı iyi vuramadı.

GÜÇLÜ DEFANSI AŞAMADILAR

İkinci yarıya Chelsea hızlı başlasa da bu hız saman alevi gibi söndü. Ardından F.Bahçe topa sahip olup oyuna hükmetmeye başladı. Ancak bir türlü rakibin fırsat vermemesinden denenen hiçbir varyasyon tutmuyordu. Devre ortasından sonra Chelsea iyice strese girdi. Grant forvetten bir kişi çıkararak orta sahasına bir takviye daha yaptı. Chelsea'de tam bir panik vardı ama takım savunmaları o kadar sağlamdı ki F.Bahçe'ye hiç alan bırakmıyorlardı. Kazanılan duran toplarda da kullanılan atışları rakip kolaylıkla karşılıyordu. Gökhan ve Kazım'ın heyecan yaratan şutları sonuçsuz kaldı. Alınan riskler karşısında Chelsea son dakikalarda kendini rahatlatan golü bulunca maç orada bitti. F.Bahçe, kritik G.Saray kupa rövanşı, Sevilla deplasmanı ve Kadıköy'deki Chelsea maçlarında oyuna kötü başladı, skorda geriye düştü, maçları sonradan çevirmeyi başarmıştı. Ama bu defa savunması Chelsea'den erken gol yiyince skoru değiştiremedi. F.Bahçe Avrupa kulvarında bu sene sergilediği başarılı futbol ve iyi neticelerle görevini fazlasıyla yaptı.

YAZAR : ÖMER ÜRÜNDÜL