Wednesday, March 05, 2008

Helal olsun çocuklar



Fenerbahçe çok güçlü bir rakip karşısında maça iki farklı yenik başlamasına rağmen gösterdiği müthiş bir takım direnciyle zoru başararak büyük bir zafere imza attı. Teknik Direktör Zico ve tüm futbolcuları yürekten kutluyorum. Sevilla hücum gücü çok yüksek bir takım, kanatları çok etkili kullandıkları gibi iki tane gole yakın fizik gücü kuvvetli santraforları var. Ayrıca da Alves gibi müthiş bir duran top ustasına sahipler. Bunun yanında da bu takımın iki ciddi rahatsızlığı var. Kopuk kopuk futbol oynuyorlar ve de takım savunmaları ciddi arızalar gösteriyor. Kendi sahalarındaki en önemli özellikleri maça çok süratli başlamaları. Fenerbahçe için ilk 15 dakika çok önemliydi. Ancak ilk 10 dakikada Volkan'ın hatalarından uzak menzilli iki gol yendi. Ayrıca da üç sarı kart. Herşey bitmiş görünüyordu. Ama Fenerbahçe'nın bu maçı bırakmaya niyeti yoktu. Deivid farkı bire indirince takım morallendi. Sevilla'nın hızı kesildi, tam oyun Fenerbahçe'nin istediği şekle dönmüşken bir kolay gol daha yendi. Devre biterken Fenerbahçe'nin üst üste kaçırdığı iki inanılmaz fırsat vardı.



VOLKAN DAMGA VURDU

Rakibin etkili sağ kulvarını Vederson Uğur Boral ikilisi çok iyi kapattılar. Ayrıca da Uğur hücuma mükemmel katkılar yaptı. Deivid attığı çok önemli iki golün yanında 120 dakika sahanın her yerine bastı. Alex belki de Fenerbahçe'ye geldiğinden beri en fazla koştuğu futbolu sergiledi. Aurelio yine en kritik anlarda yaptığı müdahelelerle tam bir savaşçıydı. İkinci yarıda skorun rahatlığı ile Sevilla'nın oyunu istediği gibi yönlendireceği kanaati hakimdi. Ama Fenerbahçe müthiş bir direnç göstererek oyunu bırakmadı ve sonunda da ikinci golü bularak maçı uzatmaya götürdü.
Skor değişmeyince iş penaltılara kaldı. Çok etkili penaltı kullanan bir rakip karşısında iki hatalı gol yiyen Volkan devleşti Üç penaltıyı kurtarıp geceye damgasını vurdu. Ve Fenerbahçe tarihi bir zafere imza attı.

ÖMER ÜRÜNDÜL