Saturday, October 04, 2008

Türkan Şoray kamera karşısında



Türk Sineması'nın sultanı Türkan Şoray, 2 yıl aradan sonra rol aldığı "Vurgun" adlı bir dizi çekimi için yeniden kamera karşısına geçti.

İki yıl önce 'Aşk Yeniden' adlı sit-com'la ekrana gelen Türkan Şoray, genel yönetmenliğini Gül Oğuz'un yaptığı, bir televizyon kanalı için çekimlerine başlanan dizide "Cevher" karakteri ile yerini aldı. Türkan Şoray, 21 yıl aradan sonra aynı projede yer aldığı belirtilen Hakan Balamir'in de rol adlığı dizinin Gümüşlük beldesinde yapılan çekimlerinde kamera karşısına geçti.

Dizide Türkan Şoray ve Hakan Balamir'in yanı sıra Halit Akçatepe, Pamir Pekin gibi isimlerinde yer aldığı belirtildi. Gençlik yıllarında birbirini seven ama kavuşamayan iki aşığın yıllar sonra karşılaşması ve ardından yaşadıklarının ekrana taşınacağı öğrenilen dizide Türkan Şoray, bir balıkçı kasabasında yaşayan "Cevher"i, Hakan Balamir'in ise doğup büyüdüğü kasabaya dönen "Şahin"i oynadığı öğrenildi.

Bu arada Türkan Şoray'ın dizi çekimleri için Bodrum'da olduğunu öğrenen hayranları, çekimlerin yapıldığı Gümüşlük beldesinde usta oyuncuyu görebilmek için çaba harcadı. Bunlardan biri de tatil için Polonya'nın başkenti Varşova'dan Bodrum'a gelen Arda Yurdatapan oldu. Eşi ve 2 yaşındaki çocuğu ile Gümüşlük beldesinde denize girip, çekimler başlayınca dizi setinin kurulduğu alana gelen gurbetçi, sanatçının hayranı olduğunu ve Türkan Şoray'ın usta bir oyuncu olduğunu kaydetti. Bu arada basın mensuplarının görüntü aldığını gören Türkan Şoray, objektiflere gülümseyerek el salladı.